رنگ خاکستری به این معناست که پست شما بصورت پیش نویس در رسانه مهر بارگذاری شده است. برای انتشار پست در رسانه مهر، پست شما ابتدا باید مورد بازبینی قرار گیرد. بمنظور شروع فرآیند بازبینی دکمه درخواست بازبینی را لمس نمایید.

حجاب در صدر اسلام
بررسی و نقد نظرات امیرحسین ترکاشوند
حجاب در صدر اسلام
حجاب در صدر اسلام
بررسی و نقد نظرات امیرحسین ترکاشوند
گزیده ای از کتاب«حجاب در صدر اسلام»:
بررسی زمان نزول آیات قرآن کریم در موضوع پوشش بانوان نشان می دهد که این آیات در سال پنجم هجرت نازل شده اند. علت این تأخیرِ پنج ساله نه کم اهمیت بودن موضوع بلکه اصلاح تدریجی پوشش زنان بود. چنان که در فصل گذشته بررسی شد، زنان در عصر جاهلیت و صدر اسلام دارای پوشش بودند (به جز برخی برهنگی های موردی) و از لباس های متنوع و مختلفی برای پوشش قسمت های مختلف بدن خود (پایین تنه، بالاتنه و سر) بهره می گرفتند.
اما این پوشش نواقصی داشت و مانع از رؤیت جاذبه های جنسی زنان نمی شد. یکی از این نواقص، مربوط به نحوۀ پوشش «خمار» بود؛ زیرا زنان به گونه ای آن را به سر می بستند که گرهِ آن پشت موها می افتاد و در نتیجه، بالای سینه، گردن و گوش پوشانده نمی شد. نقص دوم مربوط به حجم محاسن بود، به طوری که پوشش زنان در آن عصر، برجستگی های بدن آنان را نمی پوشاند.
شارع مقدس پس از وقوع اتفاقاتی -که در مباحث بعد ذیل آیات بررسی خواهد شد- آیاتی را به این موضوع اختصاص داد. این آیات عبارت اند از آیات 27 و 28 اعراف، 31 نور و 59 احزاب. در این آیات احکامی برای رفع مشکلات مذکور و پوشش برهنگی های موردی، پوشش جاذبه های جنسی بدن و همچنین پوشش حجم محاسن تشریع گردید.