نظر شما چیست؟

معرفی کتاب تغییر شهامت می خواهد

کتاب تغییر شهامت می خواهد نوشته دکتر سعید گل محمدی به زیبایی و با استفاده از قصه، شعر و نکات پر رمز و کنایه به اهمیت تغییر در زندگی در همه عرصه ها، از زندگی فردی و روابط اجتماعی تا کسب و کار و غیره، تأکید کرده است.

حیات بشر در تمام عمر حدود چهارمیلیون ساله اش بر پایه تغییر استوار بوده است. نه تنها هزاره ها، سده ها، دهه ها و سال ها، بلکه لحظه ها همه با هم متفاوت اند و هیچ لحظه ای همانند لحظه پیش از آن نیست و هیچ لحظه ای در آینده چون لحظه ای در امروز نیست. همه چیز در جهان در حال تغییر است. از سال و ماه گرفته تا زمان گردش سیارات، از ویژگی های کره خاکی تا تغییرات آب و هوایی، همه و همه در حال تغییر است و همه زمان ها چنین بوده است، ولی متأسفانه یک ویژگی در اکثر انسان ها وجود دارد و آن میل به عادت است؛ عادت به دور و بر، عادت به رنگ ها، عادت به آدمیانی که اطرفشان است، عادت به اندیشه ها و باورها، عادت به رفتارها و نظایر آن.

عادت هرچند در ظاهر، بسیاری از امور را ساده می کند و دیگر به فکر کردن برای آن ها نیاز نیست ولی یک بازدارنده است. مثلاً اگر فردی بخواهد حتی در نیمه شب به دستشویی خانه اش برود، خواب آلود و با چشمان نیمه بسته هم می تواند این کار را بکند چون به راه اتاق خواب تا دستشویی عادت کرده و دیگر بدان فکر نمی کند؛ یا اگر کسی خود را عادت داده چگونه لباس بپوشد، چگونه بگوید و حتی چگونه فکر کند، اگر براساس عادت چنین کند برایش آسان تر است ولی رشد، شکوفایی، لذت، هیجان و کلاً زندگی در تغییر است. چون همه چیز در حال تغییر است اگر انسان ها تغییر نکنند، از روند تغییر و سپس تحول عقب می مانند و دیگر رشد، شکوفایی، هیجان و پیشرفت را نمی بینند.

تجسم کنید، ایران در منطقه خشک و نیمه خشک خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارد که کمبود آب یکی از معضلات اساسی حال و آینده آن است. بسیاری از ایرانیان براساس عادت حتی برگ درخت ریخته شده در جلوی خانه شان را با شیلنگ آب جارو می کنند و هرروزه صدها لیتر آب با ارزش و حیات بخش را هدر می دهند، اما آیا می شود با این عادت منکر و زشت، حیات فرزندان و نوادگانمان را حفظ کرد، قطعاً پاسخ منفی است. این ها و بسیاری دیگر از عادات، عوارض منفی و نتایج بد دارند و باید کنار گذاشته شوند و بیهوده نیست که گفته شده: عادت کنید که عادت نکنید.

انسان ها معمولاً در ناخودآگاهشان نگرش ثبات گرایانه دارند، ولی یادمان نرود که حتی زیبایی در تغییر است. همه چیز در اطرافمان در حال تغییر است و انسان خود بسیاری از اوقات عامل تغییر یا بهتر، محور تغییر بوده است. یعنی به حکم طبیعت و جامعه آدمی ناچار به تغییر خویش در اطرافش است و درعین حال تغییر او در اندیشه، رویکرد و رفتار عامل تغییر در اطرافش می تواند باشد. بنابراین، برای همراهی با زمان و طبیعت که همواره در حال دگرگونی است و به سرعت هم تغییر می کند، لازم است انسان خود را تغییر دهد تا درهای پیشرفت، شادی، پیروزی و غیره به رویش باز شود.

یکی از حوزه هایی که تغییر در آن اجتناب ناپذیر می باشد، حوزه کسب و کار است. یک نفر اهل کسب و کار و یک کارخانه دار نمی تواند با فناوری چهل سال پیش به کارش ادامه دهد و محصول تولیدی اش را روزآمد نکرده در بازار ارائه دهد و با رقبایش رقابت کند و بتواند در این عرصه محصول خود را به مشتری بفروشد. کارآفرین هم باید برای ورود پایدار به بازار خود را به ایده و نگاه نو مجهز نماید وگرنه به سرعت از صحنه رقابت حذف می شود و راهی جز غصه و اندوه نمی یابد.

درواقع این تغییر است که برای بشر در همه دوران ها یک ضرورت تلقی شده و می شود. در عرصه درونی هم انسان در بسیاری از زمینه ها نیاز به تغییرات دارد، زیرا این درون و شخصیت، ذهن و ایده های آدمی و البته باور و تلاشش است که عامل تغییر می گردد. تغییر اجتناب ناپذیر است، ولی درعین حال ابتدا شهامت، بی باکی و تغییرِ رویکرد می خواهد و البته پس از آن عامل ارضا، لذت و پیشرفت در انسان ها می شود.

گزیده کتاب تغییر شهامت می خواهد

روزی روزگاری دیوانه ای در بیابان زمین را می کَند. یکی از همشهری هایش او را دید و علت کارش را پرسید. دیوانه گفت: «چیزی در این بیابان زیر خاک کرده ام، اما هرچه می گردم، پیدایش نمی کنم.»

مرد گفت: «خوب بود نشانه ای می گذاشتی.»

دیوانه گفت: «همین کار را کرده ام.»

مرد پرسید: «چه نشانه ای گذاشته ای؟»

دیوانه درحالی که به آسمان اشاره می کرد گفت: «آنجا، توی آسمان تکه ابری بود که حالا نمی دانم کجا رفته است!»

صفحات کتاب :
224
کنگره :
BF637‭‬ ‭/ت3‏‫‬‮‭گ83 1395
دیویی :
155/24
کتابشناسی ملی :
4575426
شابک :
978-964-236-822-8‬
سال نشر :
1395

کتاب های مشابه تغییر شهامت می خواهد